Verkeersexamen

VVN Afdeling Parkstad-Midden organiseert dit jaar weer het verkeersexamen. Als eerst vinden op 16 april aanstaande de Landelijk georganiseerde schriftelijke examens plaats op de deelnemende basisscholen.

De vrijwilligers van onze afdeling komen deze dag naar de scholen om de examenboekjes uit te reiken waarbij de leerlingen hun theorie-examen kunnen maken. Aansluitend vinden in de maand mei en april de praktische verkeersexamens plaats. In onze agenda kunt U zien wanneer deze bij U plaatsvinden.

Met het verkeersexamen stimuleert VVN gedegen verkeersonderwijs. Dit is met de toenemende verkeersdrukte harder nodig dan ooit. Nederland telt bijna acht miljoen auto's. In 1990 waren dat er nog vijfenhalf miljoen. Ook hebben mensen meer haast gekregen in het verkeer. Kinderen moeten tussen alle auto's door hun weg van en naar school en naar andere plekken in de buurt veilig af kunnen leggen. Kennis over verkeersregels en veel oefenen in de praktijk is daarvoor essentieel. Scholen dragen, samen met ouders, de verantwoordelijkheid voor het verkeersonderwijs en de verkeersopvoeding van kinderen. VVN draagt hieraan een steentje bij.